Q. Var kan jag köpa FunnelWeb Filter?

A. Du kan köpa dom i våran webshop eller hos någon av våra återförsäljare.

Q. Varför pyramider?

A. Filtrets pyramidprofil ökar filterets yta med cirka 100%. Detta gör det möjligt för filtret att fälla och hålla mycket mer smuts på sin mycket större yttre yta vilket innebär längre serviceintervaller, samtidigt som man behåller optimalt luftflöde.

Q. Ska jag änväda fett på tätningen mot luftburken?

A. Ja. Att applicera fett på filtertätningen säkerställer en lufttät / vattentät tätning. Smörjmedel är mycket lättare att applicera och rengöra uretetätningarna än med skumtätningar.

Q. Vilken olja skall jag änvända?

A. En dedikerad skumfilterolja som Funnelweb filterolja, inte ett smörjmedel. Filteroljor är generellt utformade för att vara väldigt klibbiga för att stanna i filtret och viktigare är att bättre kunna hålla smuts i filtret under en längre period. Filteroljorna som använder utspädningsmedel är vanligtvis enklast att applicera.

Q. Hur ska jag olja in filtret?

A. Dränk filtret helt i filterolja och pressa ut eventuellt överskott. Detta är det enda sättet att se till att filtret är helt oljat. 

Q. Vilken fördel har den gjutna tätningen?

A. Tätningarna har utformats för att passa in i luftburken och filterramen. De är formsprutade ur uretan för att vara exakt passform och sträcker sig inte ur form.

Q. Hur rengör jag filtret?

A. Any dedicated foam filter cleaner, water based degreaser or mineral turpentine.